Vážení příznivci SkasaN, konečně máme vše potvrzeno a můžeme Vám tedy sdělit veškeré informace o jízdě historickým parním vlakem.

V neděli dne 1.12. 2019 v 09:50 hodin vyjede z nádraží Brno Královo Pole historický parní vlak Skaličák s vagóny Rybák. Souprava bude zastavovat ve stanicích Kuřim, Tišnov a Nedvědice. Kde nastoupíte, si můžete vybrat samy. V Nedvědici bude vlak stát do 15:00 hodin, kdy je jeho odjez zpět do Brna. Během této doby si může každý vlak i lokomotivu prohlédnout.
Jízdenky budou jen v předprodeji. Jelikož vlak vypravuje spolek SkasaN za podpory městyse Nedvědice a není to tím pádem akce Českých drah, nebude možné koupit jízdenky na přepážkách ve stanicích. Online prodej jízdenek začne dne 18.10. 2019 ve večerních hodinách na  portálu www.smsticket.cz. Pro občany Nedvědice bude od pondělí 21.10. 2019 v infocentru městyse Nedvědice k dispozici 50 kusů dotovaných jízdenek. Po jejich vyprodání si zde budete moci zakoupit i jízdenky základní. Nemusíte tedy řešit online nákup. ( Upozorňujeme, že tento prodej, dotovaný spolkem SkasaN a městysem Nedvědice v infocentru, je jen pro občany Nedvědice – děkujeme za pochopení ). Kapacita vlaku je omezená, především s ohledem na pohodlí cestujících. Pokud bude vlak v předprodeji naplněn, nebude možné koupit jízdenky na místě u vlaku. O stavu zbylé kapacity vás budeme pravidelně informovat.

Základní obousměrná jízdenka historickým parním vlakem pro dospělého stojí 250 ,- a pro děti do 12ti let 150,-. Vlak přijede do Nedvědice v cca. 10:50 hodin. Po dobu do odjezdu vlaku si můžete po jeho prohlídce užít v Nedvědici atmosféru II. Adventních trhů pod Pernštejnem, které budou probíhat celý víkend v bezprostřední blízkosti vlakového nádraží. Zde bude připraveno bohaté občerstvení včetně domácí zabijačky, kulturní program, soutěže, dětský historický kolotoč, dílničky, minikino, profi fotokoutek – vánoční foto na počkání, košt pálenek a čaj pro děti zdarma. V neposlední řadě více jak 40 prodejních stánků, kde budou někteří stánkaři předvádět své řemeslo. Takže mezi odjezdem historického vlaku bude o zábavu postaráno. Vstup na trhy, program, dílničky pro děti včetně výrobků a kina není zpoplatněn – vstupné u nás neplatíte.