V. Květinový ples se konal 9. Března. Spolek SkasaN společně s Květinami Michaela mu tentokrát dali téma, a to MDŽ 70. a 80. let. Decentně vyzdobený sál nedvědické sokolovny, retro oblečení pořadatelů a červený karafiát pro každou dámu u vstupu do sálu navodili plesovou atmosféru a pomyslný návrat do minulosti.

Ples byl zahájen stylově – Vojta Jedlička přednesl přítomným ženám báseň k MDŽ a děti ze ZŠ Nedvědice se pod vedením paní učitelky Mgr. Kateřiny Vejrostové postaraly o předtančení na hity Michala Davida.  Na plese nemohla chybět naše dvorní hudební kapela STEREO, která dokázala jako vždy roztančit téměř všechny návštěvníky. V programu nemohla chybět tradiční módní přehlídka s květinovou šou. A jaká byla? No přece retro! Před začátkem přehlídky nám Nela Dvořáčková, Monika Řehůřková a Pavel Hanáček předvedli svůj pěvecký talent. Opět zazněly písně Michala Davida a byl to skvělý kulturní zážitek. Máme v Nedvědici opravdové talenty!  Majitelka butiku EMmóda Alena Balášová oblékla čtyři krásné modelky do stylových šatů a Michaela Havířová jim uvázala květiny především z karafiátů, gerber a kal, které tehdejší trh nabízel. Úkol to nebyl jednoduchý, ale Michaela nezklamala. Během celého večera byl všem k dispozici profesionální fotokoutek, ze kterého vzniklo jistě spoustu vydařených fotek.

Po půlnoci nechybělo napětí při losování velmi atraktivních cen v tombole, mezi nimiž se objevilo několik zajímavých a vtipných retrokousků. Nechyběly i ceny, které budily velký zájem všech přítomných. Často se davem linulo přání vyhrát bečku piva, celé prase a gril. Na druhé straně sálu si určitě nejedna z dam myslela na novou pračku. Kdo neměl štěstí ve velké tombole, určitě si odnesl některou z dvou set padesáti cen malé tomboly.

Plesový bar nabízel nejen kvalitní víno z Rakvic, ale pro pobavení hostů byly připraveny i retro míchané nápoje. O kuchyni se letos postaralo „Občerstvení z pernštejnského podhradí“.

Poslední hosté se rozcházeli až nad ránem a na všech bylo vidět, že si náš ples užili. Děkujeme Vám všem, co jste přišli, protože díky Vám byl ples skvělý. A právě vysoká návštěvnost nás motivuje k ještě lepším výkonům. Těšíme se na Vás zase za rok 7. 3. 2020.